середа, 30 травня 2012 р.

Компанія Apple патентує стилус з вібрацією


Компанія Apple розробляє кілька стилусів, сумісних з iPhone та iPad, включаючи стилус з рукояткою, в яку вбудована функція зворотного зв'язку.

Про це стало відомо із патентних заявок компанії, повідомляє TCH.ua 

Цікаво, що інтерес до пір'яного введення у Apple виник через кілька років після того, як компанія випустила на ринок iPhone, перший пристрій з сенсорним екраном, який принципово обходиться без стилуса.

У першій з заявок описується перо з крихітною вбудованою камерою, яка дозволяє підвищити точність управління пристроєм. Але набагато більш високий інтерес викликає інша заявка, під назвою Haptic Input Device ("Пристрій введення зі зворотним зв'язком").

Заявляючи, що при торканні звичайного сенсорного екрану користувач відчуває лише тверду поверхню, інженери запропонували оснастити функцією вібрації не самий мобільний пристрій, а перо. За задумом, перо має отримувати сигнали від пристрою з сенсорним екраном, і вібрувати відповідним чином, щоб у користувача складалося відчуття, наче він торкається різних об'єктів і фактур на екрані.

"Подібний пристрій введення може допомогти користувачеві спілкуватися з контентом, зображеним на екрані, і створить більш яскраві та реалістичні враження", - йдеться у патентній заявці, поданій до Бюро США з реєстрації патентів і товарних знаків (USPTO) у листопаді 2010 року. Друга заявка була подана того ж року.

Цікаво, що дати подачі заявок означають, що розробка стилусів велася ще за життя колишнього керівника Apple Стіва Джобса, який був проти подібних засобів управління. Власне, ні iPhone, ні iPad не обладнані стилусом і управляються виключно за допомогою пальців.

Зазначимо, що розміщення заявок у USPTO зовсім не означає, що Apple має намір реалізувати запатентовані технології у комерційних продуктах.

Немає коментарів:

Дописати коментар