неділя, 27 листопада 2011 р.

Samsung планує завершити еру нетбуків


Samsung планує завершити еру нетбуків
Новини технологій. 27 листопада. Корпорація Samsung планує відмовитися від випуску нетбуків з 10,1-дюймовим дисплеєм, що становлять зараз більшість представлених в цьому сегменті моделей.

Samsung має намір згорнути виробництво всіх 10,1-дюймових нетбуків
В усякому разі, про це йдеться в посланні, яке південнокорейський виробник нібито розсилає своїм партнерам по бізнесу.

У відповідності зі своєю новою стратегією в майбутньому році Samsung має намір згорнути виробництво всіх 10,1-дюймових нетбуків і зосередити увагу на мобільних комп'ютерах з діагоналлю екрана 11,6 і 12 дюймів, в тому числі тих, що відносяться до відносно нової категорії ультрабуків.

Поки що підтвердження даної інформації від самої компанії Samsung не надходило, однак якщо вищевикладене відповідає дійсності, відмова одного з найбільших світових виробників комп'ютерів від випуску нетбуків цілком може стати початком похоронного маршу для цієї категорії пристроїв.

Власне, багато аналітиків досить давно попереджали про зростаючий тиск на ринок нетбуків з боку сегмента планшетів, що набирає вагу. Зазначимо, що Samsung також приділяє багато уваги розробці планшетників і виводить на ринок все більше різних моделей, хоча всі вони поки помітно відстають за популярністю від Apple iPad.

Немає коментарів:

Дописати коментар